Дом и уют

Як розпізнати, що ваша кішка захворіла: основні ознаки?

Багато людей вважають кішок істотами, які йдуть своїм шляхом, і їх контакт з людьми обмежується лише вказівкою часу годівлі та бажанням пестити. Проте любителі муркотання чудово знають, що кішки – всупереч зовнішньому вигляду – дуже товариські істоти і виявляють надзвичайну прихильність до своїх господарів: вони стоять поряд з ними під час домашніх справ, хочуть погратися і повеселитись, можуть підійти, коли їх звуть, або вибігають , щоб привітати їх. Хоча кішки можуть виявляти велику прихильність, вони часто дуже потайливі, тому іноді буває важко сказати, що ваш вихованець неправий. Ці тварини часто мають сильний темперамент, але їх тіло може бути пошкоджене, тому потрібна допомога фахівця. Тому вам слід уважно оглянути свою кішку, щоб зрозуміти, що вона хвора. Більше корисних та інформативних статей дивіться тут https://cash-flow.com.ua/category/rizne/.

На що треба звернути увагу?

Кожен господар кота чудово знає, який у нього темперамент муркотіння. У нього можуть бути різні звички та характер, що залежить від багатьох факторів. На нього впливають вік і вага кішки, частота знаходження з домочадцями, наявність інших домашніх тварин, що проживають лише у чотирьох стінах або можливість виходу на свіже повітря. Перший тривожний симптом – зміна характеру кішки. Якщо це не пов’язано з переважаючою аурою (взимку муркотання, як правило, частіше спить), то варто подумати про відвідування ветеринара, оскільки це може бути сигналом про те, що з кішкою щось не так.

Як розпізнати, що ваша кішка захворіла: основні ознаки?

Ознаки хвороби кішок

Кішка ніколи не виявить явного нездужання. Вона може надсилати тонкі знаки своєму власнику, який має їх прочитати. Що має підвищити нашу пильність? По-перше, уникати контакту і частіше, ніж зазвичай, ховатися в різних затишних куточках та закутках. Хворий жвавий, рідко дозволяє гладити себе, а також не дозволяє піднімати себе або тримати на руках. Він також може втратити форму: впасти у депресію, лягти чи втратити бажання спілкуватися з домочадцями. Іноді буває і навпаки: кішка виявляє небувалу агресію по відношенню до інших тварин або людей, а також демонстративно нявкає.

Подивіться, що вони їдять

Кішки дуже розбірливі тварини і, які часто звикли до одного ласощі, довго йому вірні. Однак, якщо муркотання уникає ласощів, це сигнал про те, що система травлення може бути роздратована, що дуже делікатно. Також турбує блювання та зміна частоти дефекації. Також варто подивитися на те, що знаходиться в лотку (особливо на консистенцію та розмір стільця). Хвора кішка часто худне, що може бути важко прочитаним через велику вовну. Саме тому варто час від часу зважувати кота та стежити за будь-якими змінами. Пам’ятайте, що різке збільшення ваги може бути небезпечним симптомом.

Як розпізнати, що ваша кішка захворіла: основні ознаки?

Кіт не злий!

Кіт – усвідомлюючи наслідки, відчуває спокусу побачити шматок мотузки, лист, скинутий з свійських рослин, або інші предмети, які в очах кішок виглядають як чудові іграшки. Після того як кішку привчили користуватися туалетним лотком, вона постійно дбає про нього, і наша недбалість, тобто не видалення всіх забруднень на регулярній основі, може бути винятком. Тоді він може осісти за межами зазначеного місця і звинувачувати лишається тільки себе. Однак, коли туалетний лоток ідеально чистий, а кішка турбується про інше місце, це ознака того, що вам потрібно звернутися до ветеринара. Єдиним винятком можуть бути нестерилізовані та некастровані кішки, які періодично мітять свою ділянку сечею.

Не лише приховані симптоми

Звичайно, не завжди доводиться зчитувати приховані та тонкі сигнали, що посилаються кішкою. Багато шкірних або паразитарних захворювань проявляються на хутрі, яке може витончитися, втрачати блиск і випадати. У разі ран, струпів чи висипів чекати не варто, а одразу звернутися до фахівця, оскільки це потребує спеціалізованого лікування. Поганий стан шкіри також може бути результатом ураження органів або прогресуючого неопластичного захворювання. Також варто перевірити, як дихає кішка. Будь-які шуми, хрипи, хропіння і зміни в носі можуть нас турбувати.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *