Медицина

Цукор сприяє серцевому нападу

Високий рівень тригліцеридів робить кровотік повільнішим і густішим, що може призвести до обструкції, що веде до серцевого нападу, докладніше про серцевий напад можна дізнатися в цій рубриці про здоров’я. Блокування кровотоку через кілька хвилин викликає загибель клітин серцевого м’яза, позбавлених кисню та поживних речовин. Цукор збільшує рівень тригліцеридів у крові. Тригліцериди, один з основних енергетичних ресурсів організму, і холестерин може бути корисним та небезпечним. Вони небезпечні, коли їхній рівень перевищує встановлені норми (належний рівень тригліцеридів менше 150 мг/дл, результат у діапазоні 150-199 мг/дл вже викликає тривогу, але все ще прийнятний, при значеннях вище 200 мг/дл показано лікування, рівні вище 500 мг/дл вимагають негайної медичної допомоги).

Цукор зайва вага та ожиріння

Найбільш небезпечно абдомінальне ожиріння, при якому жир відкладається в грудній та черевній порожнинах (серйозний ризик ожиріння виникає у чоловіків з колом талії понад 102 см та у жінок з колом талії понад 88 см). Споживання надмірної кількості цукру, наприклад, у вигляді кремового печива, пончиків та інших солодощів, а також малорухливий спосіб життя гарантують надмірну вагу, яка часто призводить до ожиріння. Навіщо? Тому що дієта, багата на цукор, є висококалорійною, а невикористані калорії відкладаються в організмі у вигляді жиру.

Про це варто пам’ятати, тому що ожиріння – це не тільки естетична проблема, а й щось значно серйозніше – воно сприяє виникненню багатьох захворювань, у тому числі ішемічної хвороби серця, діабету, порушень дихання під час сну, дегенеративних змін суглобів та навіть деяких видів. раку, злоякісні захворювання, наприклад, рак товстої кишки.

Цукор сприяє серцевому нападу

Цукор руйнує всі органи

Надлишок цукру негативно позначається на будь-якому органі. Спочатку цукор зберігається в печінці у вигляді глюкози (глікогену), а при його надлишку орган перевантажується, і надлишок глікогену повертається в кров у вигляді жирних кислот, які розподіляються у всіх частинах тіла та зберігаються у найменш активних місцях. : на животі, сідницях, грудях. Пізніше жирні кислоти потрапляють далі до активних органів, таких як серце та нирки, що призводить до послаблення їх функцій, і це є початком дегенерації всього організму.

Цукор живить рак

Німецький біохімік Отто Генріх Варбург, який отримав Нобелівську премію у 1931 році за своє відкриття, довів, що метаболізм злоякісних пухлин багато в чому залежить від споживання глюкози. Глюкоза — їжа для ракових клітин, що швидко ростуть, хоча слід зазначити, що вони не єдині, що, у свою чергу, означає, що якщо рак дійсно виникає, його не можна голодувати, навіть якщо надходження цукру в організм повністю припинено. Більше того, ця дія може погано закінчитися, тому що рак змінить свій метаболізм, адаптується і виживе, і пацієнт буде голодувати здорові тканини, що залишилися, і органи, яким необхідні цукру для вироблення енергії, необхідної для життя (в помірних дозах, звичайно).

Цукор викликає прищі

У підлітковому віці надлишок білого цукру в раціоні – одна з причин появи прищів у підлітковому віці. Про це оголосив світові доктор Лорен Кордейн, професор Університету штату Колорадо та член Американського інституту харчування, який вважається експертом у галузі палеолітичної дієти (так званої дієти предків). Його дослідження недвозначно показують, що підлітки, які уникають солодкого у будь-якому вигляді, не мають проблем із кольором обличчя.

Вбивчий харчовий цукор

Назва “харчовий цукор” означає сахарозу, отриману з цукрових буряків або цукрової тростини, тоді як з хімічної точки зору цукор – це ще одна назва вуглеводів. Цукор – це високоенергетичний продукт: 100 г цукру дорівнюють 400 ккал – порожнім калоріям, тому що в цукрі немає корисних речовин. Тому його вживання не приносить користі, навпаки – воно руйнівно впливає на фізіологію організму і сприяє надмірній вазі.

Цукор сприяє серцевому нападу

Ці продукти – цукрова шахта

Продукти без цукру також зазвичай не вважаються здоровими. Йдеться про йогурти (особливо з добавками), «багатих кальцієм», батончики молочного шоколаду для дітей, батончики для дорослих або всілякі сухі сніданки. Не тільки цукор, наприклад, як добавка до чаю, але і всі продукти, багаті на цукор, такі як підсолоджені напої, солодощі, десерти і – хоч це може здатися дивним – солоні закуски, шкідливі для здоров’я.

Цукор також є у менш очевидних продуктах, таких як кетчуп, гірчиця, готові фрикадельки, пельмені, крокети, веганські фрикадельки і навіть у м’ясному асорті, паштеті чи ковбасах.

Добре знати! Коричневий цукор не корисніший за білий цукор

Хоча коричневий тростинний цукор містить трохи менше калорій, ніж білий тростинний цукор, різниця настільки мала, що насправді не має значення. Крім того, білий цукор очищається, а це означає, що вітаміни і мінерали, що містяться в ньому, руйнуються в процесі очищення. Тростинний цукор через те, що він не рафінований. Іржить певну кількість вітамінів і мінералів, але знову ж таки, ці кількості настільки мінімальні, що не компенсують негативні наслідки його надмірного споживання. Тому здоровішим замінником білого цукру є не очеретяний цукор, а, наприклад, мед.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *