Медицина Мода и красота Растения Советы

Види рису. Вуглеводи в коричневому, білому та дикому рисі

В одній чашці довгозернистого коричневого рису міститься 52 г вуглеводів, тоді як така ж кількість приготованого, збагаченого короткозернистого білого рису містить близько 53 г вуглеводів. З іншого боку, приготовлений дикий рис містить лише 35 грамів вуглеводів, що робить його одним із найкращих варіантів, якщо ви хочете знизити споживання вуглеводів. Блог Флексі розповідає про найправильніше харчування при тренуваннях дієтах або відновлення здоров’я вашого організму.

Кількість вуглеводів у рисі

Коричневий рис

Усього вуглеводів: 52 грами (одна чашка, довгозерний варений рис).

Коричневий рис – популярний продукт у деяких співтовариствах здорового харчування, оскільки він вважається поживнішим. Коричневий рис – це незбиране зерно, у ньому більше клітковини, ніж у білому рисі. Цей рис також є відмінним джерелом магнію і селену. Він може допомогти знизити ризик діабету 2 типу, знизити рівень холестерину та досягти ідеальної маси тіла. Залежно від сорту він може мати горіховий, ароматний чи солодкий смак.

Види рису. Вуглеводи в коричневому, білому та дикому рисі

Білий рис

Усього вуглеводів: 53 грами (одна чашка, короткозернисті, приготовлені).

Білий рис – найпопулярніший вид рису і, можливо, використовується. Обробка білого рису виснажує його частину клітковини, вітамінів та мінералів. Але деякі види білого рису збагачені додатковими поживними речовинами.

Дикий рис

Усього вуглеводів: 35 г (одна чашка, приготовлена).

Дикий рис є зерном чотирьох різних видів трави. Хоча технічно це рис, у практичних цілях його зазвичай називають рисом. Його жувальна текстура має землістий горіховий смак, який багатьом подобається. Дикий рис також багатий на поживні речовини та антиоксиданти.

Чорний рис

Усього вуглеводів: 34 грами (одна чашка, приготовлена).

Чорний рис має виразну текстуру і іноді стає фіолетовим після приготування. Він багатий на клітковину і містить залізо, білок і антиоксиданти. Його часто використовують у десертних стравах, оскільки деякі сорти трохи солодкі. Ви можете експериментувати з чорним рисом у різних стравах.

Види рису. Вуглеводи в коричневому, білому та дикому рисі

Червоний рис

Усього вуглеводів: 45 г (одна чашка, приготовлена).

Червоний рис – ще один поживний продукт, який також містить багато клітковини. Багатьом подобається його горіховий смак та жувальна текстура. Проте смак червоного рису може бути складним. Ви можете вважати його колір естетичним поліпшенням деяких страв.

Резюме

Різні види рису можуть бути однаковими за вмістом вуглеводів, але різними за вмістом поживних речовин. Білий рис найменш поживний, тому що в результаті обробки він позбавляється клітковини, вітамінів та мінералів.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *